zondag 17 januari 2016

Lila Dress Jumpsuit

Hoe ironisch kan het leven soms zijn. De dag dat ik deze blogpost publiceerde was de eerste dag van mijn zwangerschap. Uiteraard wist ik dat toen nog niet. Gewoon iemand die even verklapt had: "Psst, binnen een paar maanden ben je terug zwanger en dat zal wel goed gaan.", zou me heel veel zorgen bespaard hebben. Want goed gaat het zeker. Ondertussen ben ik ongeveer 14 weken zwanger en ik kan het verleden (bijna) loslaten en genieten van groeiend leven in mijn buik.
Bovenstaande is ook meteen een verklaring voor mijn afwezigheid hier en mijn serieuze naaidip. Korte samenvatting van mijn voorbije maanden: ik was misselijk, at bijna niets, werd daardoor nog misselijker. Een hele dag lang. Gelukkig is dat nu compleet voorbij en hopla, ik ben er weer.
Ik heb dus ook weer mijn naaimachine en overlock ontdekt. Mijn hoofd zit vol plannen en die willen er allemaal tegelijkertijd uit. Ik verwacht hier de komende maanden dan ook een overload aan zelfgemaakte babyspullen, de inrichting van de babykamer, leuke DIY's...
Het eerste wat er sinds lange tijd van onder mijn naaimachine rolde, waren twee Lila Dress Jumpsuits. Een fantastisch patroontje van Sylvia Pintens en Compagnie m.


Aangezien wij nog niet weten of er een jongen of een meisje onderweg is, maakte ik de jumpsuit. Dat kan voor allebei. Zeker in de mooie Lily Balou stoffen van Mon Depot. Ik gebruikte Navajo en Feathers red. Beiden nog te koop en zeker een aanrader. Ze zijn echt ontzettend zacht, niet duur en van goede kwaliteit.
Ik maakte de 0 maanden. Het zat verbazend snel in elkaar met de overlock. Ideaal ik-moet-er-terug-inkomen-projectje. Als je goed kijkt, kan je zien dat ik geen kamsnaps gebruikte. Ik vind dat deze niet altijd even vlot opengaan en ik heb geen zin om tien keer per dag te staan prutsen met die dingen als er een pamper ververst moet worden. Daarom gebruikte ik de junior drukknopen van Prym.

---------------------------

Patroon: Lila Dress Jumpsuit, te koop bij Compagnie m

Stof: Navajo en Feathers red van Lily Balou, te koop bij Mon Depot

3 opmerkingen:

 1. De mooiste en schattigste versies die ik tot nu toe zag van de jumpsuit! Wauw!

  Http://tussensoepenpatatten.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat! Fijn dat je misselijkheid beter is en dat je aan de babyspulletjes kan beginnen! Mooie start alvast :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo cute, ik leer je blog net kennen maar ik ben alvast fan :-)! Ik snuister nog even verder. Als je goesting zou hebben kan je mij ook altijd bezoeken op madebygg.blogspot.be ;-)

  BeantwoordenVerwijderen