zondag 26 juli 2015

Little Geranium Dress

Een tijdje geleden vroeg een collega of ik een dekentje wou maken voor haar toekomstige dochter. Ik liet haar kiezen uit mijn stofjes en ze koos deze.Nu de baby geboren was, wilde ik een Little Geranium Dress maken, het gratis patroon van Made By Rae voor meisjes van 0 tot 3 maanden. Het is de kleine versie van de Geranium Dress, een patroon van 1 jaar tot 12 jaar. 

Het patroon werd in 2013 gelanceerd, maar het is nooit te laat om nog mee op de kar te springen. Ik had het al een hele tijd afgedrukt op mijn naaitafel liggen, maar jullie kennen dat wel... Te weinig tijd, teveel andere projectjes. Maar nu had ik de ideale gelegenheid om eraan te beginnen.

Het was even wennen voor mij, omdat de instructies in het Engels waren en de maateenheid in inch. Met een beetje hulp van Google af en toe lukte het me perfect om het kleedje in elkaar te steken. Het kleedje is vrij simpel geworden, zonder teveel tierlantijntjes. De print had dat ook niet echt nodig. Ik ben wel helemaal verliefd geworden op de kleine zakjes aan de voorkant! Je kan ze amper zien op de foto.
Op de achterkant verving ik de knoopjes door kamsnaps.Mijn volgende versie van de Little Geranium wordt er eentje met een paspel. En voor de volgende volgende laat ik mij inspireren door haar.


Woensdag ga ik op bezoek bij mijn collega. Ik hoop dat het kleedje nog past!2 opmerkingen: