maandag 20 juli 2015

Alles kent een begin.

Ik speelde al langer met het idee om te starten met een naaiblog. Niet dat ik zelf zo'n autoriteit ben op naaivlak (ik ben een autodidact die zichzelf nog veel moet leren) en niet omdat er nog geen naaiblogs genoeg zijn. Die laatste zijn er zeker wel. En ik heb er al zoveel inspiratie, ideeën en motivatie uit gehaald. 

Wel denk ik dat het leuk is om (vooral voor mezelf) mijn naaiavonturen bij te houden in een blog. En wie weet kan ik voor een paar lezers terugdoen wat ik zelf heb gehad aan verschillende naaiblogs. 

Maar laat ons beginnen bij het begin... Een tijd geleden kreeg ik van mijn lief een Brother Innovis 15 cadeau. Sindsdien is de wereld van de stoffenwinkels, naaiblogs en patronen opengegaan. Wat maken jullie allemaal prachtige dingen! 
Als kind kroop ik wel eens achter de naaimachine van mijn mama, maar dit was meer om de verschillende steken uit te testen dan om echt een mooi eindresultaat te bekomen. Ik hoorde het eerst in Keulen donderen als het over tricot of zelfkant ging. Een keergat dichtmaken? Huh? Kortom, ik was een naaileek. 
Maar waar een wil is, is een weg. Beetje bij beetje leerde ik mezelf met vallen en opstaan de juiste dingen. Via tutorials of Youtube. Keulen leek niet meer zo ver, en ik leerde waar de zelfkant ligt en hoe ik een keergat moest dichtmaken op de juiste manier. Ik breidde mijn assortiment uit met een Lewenstein 700DE overlock en sindsdien heeft zelfs tricot geen geheimen meer voor mij. 

Laat ik afsluiten met te zeggen dat als ik de blogs van sommige naaisters lees, ik vaak denk dat ik echt nog veel moet leren. Maar ik doe het o zo graag, dus dat komt wel! 

4 opmerkingen:

 1. Mooie start! Je blogpagina ziet er veelbelovend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar Ellen een wil heeft, maakt ze altijd een weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ontdekte net jouw blog. Wat maak je mooie dingen! Sinds 2013 probeer ik mezelf ook wat wegwijs te maken in het naaien. Hier op deze blog ga ik nog veel inspiratie kunnen opdoen, denk ik! (En proficiat met je zwangerschap, geniet ervan met volle teugen, ondanks de moeilijkheden daarvoor. Je verhaal heeft me geraakt, heel dapper van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje voor je lieve reactie. Het lukt best om te genieten van de zwangerschap.
   Nog veel succes met het naaien!

   Verwijderen